Veiligheidscoördinator wanneer ?

veiligheidshelmSinds 1 mei 2001 moet voor elk bouwwerk, waar 2 of meer aannemers aan te pas komen, verplicht een veiligheidscoördinator worden aangesteld en dit zowel voor de ontwerp- als voor de uitvoeringsfase. Dit geldt dus ook voor de bouw van landbouwconstructies en verbouwingen.


De maatregel kwam er in uitvoering van een Europese richtlijn en kreeg vorm in het KB betreffende de tijdelijke of mobiele werkplaatsen. De aanstelling van een veiligheidscoördinator heeft vooral tot doel de onderlinge coördinatie tussen de verschillende (onder)aannemers te verbeteren.

De bouwheer mag van de veiligheidscoördinator verwachten dat hij de veiligheidsaspecten van het bouwwerk coördineert met het oog op een veilige verwezenlijking, een veilig gebruik en een veilig onderhoud van het bouwwerk.

De veiligheidscoördinator maakt drie documenten op. Deze worden aangepast en bijgewerkt in de tijdsduur nodig voor het ontwerp en de verwezenlijking van het bouwwerk :

checkHet veiligheids- en gezondheidsplan, waarin op basis van een risico-analyse de nodige preventiemaatregelen worden opgetekend.
checkHet coördinatiedagboek, waarin de voor de veiligheid relevante gebeurtenissen, vaststellingen en opmerkingen worden genoteerd.
checkHet postinterventiedossier, dat het bouwwerk beschrijft en dat gedurende de levensduur ervan bij het bouwwerk zal blijven. (dit laatste document moet bij de verkoop van het onroerend goed worden overgedragen aan de notaris).

Vepabo bvba

Adres:
Zeshoekstraat 82
B-9190 Stekene
Oost Vlaanderen
Telefoon: 0473 31 36 39
Email: info@vepabo.be

Plan route

Geef uw adres hier in



Gratis Offerte

Voor een gratis offerte klik hier en vul het formulier in. U kan ook plannen doorsturen via het formulier.

Labels

 Minneapolis blower door system    tectite express   BCCA