Blowerdoortest wanneer ?

blowerdoortestvraagEen BlowerDoortest wordt door uw EPB verslaggever gepland net voor de definitieve oplevering van een woning of een appartement. Hierdoor kan men eventuele luchtlekken of vochtproblemen tijdig opsporen en bijgewenst nog verholpen worden.


 
Het gebouw moet een bepaalde graad van afwerking bereikt hebben, waardoor het als natuurlijk luchtdicht kan beschouwd worden. Met bepaalde graad van afwerking wordt bedoeld: bepleisterd, aanwezigheid van technieken (verwarming, verluchting, ...).
De EPB verslaggever kan, door middel van de BlowerDoortest, op dat moment controleren of deze afwerking wel degelijk aan de te behalen norm (NBN EN 13829) voldoet.
 
Indien uw EPB verslaggever de BlowerDoortest uitvoert om te dienen als bewijsstuk in het kader van de EPB berekening moet dit gebeuren vóór het indienen van de definitieve berekening bij het Vlaams Energie Agentschap (VEA)
 
Enkele voorwaarden alvorens men een BlowerDoortest kan laten uitvoeren
checkDe windkracht mag tijdens de dag van uitvoering maximum 5 Beaufort bedragen.
checkVoor een optimaal duidelijk en scherp zicht met infrarood camera is een temperatuurverschil vereist van minimum 10°C, doch niet noodzakelijk.

Vepabo bvba

Adres:
Zeshoekstraat 82
B-9190 Stekene
Oost Vlaanderen
Telefoon: 0473 31 36 39
Email: info@vepabo.be

Plan route

Geef uw adres hier inGratis Offerte

Voor een gratis offerte klik hier en vul het formulier in. U kan ook plannen doorsturen via het formulier.

Labels

 Minneapolis blower door system    tectite express   BCCA